PŘÍCHUTĚ DORTŮ dortového studia Dorty Kařez

Dort musí být nejen hezký na pohled, ale především musí být nezapomenutelným chuťovým zážitkem.

Korpusy i krémy vyrábíme z prvotřídních surovin. Vždy čerstvé přímo pro Váš dort.

Každý dort je promazán pikantní marmeládou nebo zvlhčen alkoholem (u dětských dortů džusem).

Doporučujeme dát do dortu ovoce. Lesní plody, jahody, maliny či mandarinky nebo broskve, ...

 

Složte si svůj dort:


KORPUSY studia Dorty Kařez

1. vanilkový - světlý piškotový korpus s příchutí i vůní vanilky (používáme výhradně kvalitní vanilkové lusky)

(vhodný krém: všechny varianty)

 

2. extra čokoládový - nejoblíbenější korpus - z kefírového mléka, kvalitního holandského kakaa a hořké čokolády, je "hutně" čokoládový, vláčný

(vhodný krém: odlehčený krém s příchutí - jahody, malin, banánů, ...; krém plný ovoce)

 

3. ořechový - vláčný piškotový korpus s mletými ořechy (obsahuje alergen: ořechy!)

(vhodný krém: pařížská šlehačka)

 

4. red velvet - v českém překladu "červený samet", velice vláčný, červený sametový korpus z podmáslí, kakaa a pravé vanilky

(vhodný krém: odlehčený či mascarpone; neutrální - jako pribináček či ovocná příchuť)

 

5. banánovo-mrkvový - vláčný korpus z banánů a mrkve, není příliš sladký, je možný ve variatě s oříšky či bez oříšků

(vhodný krém: odlehčený či mascarpone - příchuť neutrální - jako pribináček)

 


KRÉMY studia Dorty Kařez

 

1. pudinkovo-máslový vanilkový - jemný pudinkový krém vyšlehaný s máslem

(hodí se k:  vanilkovému či čokoládovému korpusu)

 

2. pudinkový máslový čokoládový - jemný pudinkový krém vyšlehaný s máslem a hořkou čokoládou

(hodí se k: vanilkovému, čokoládovému korpusu)

 

3. pařížská šlehačka

(hodí se k: čokoládovému, ořechovému korpusu)

 

4. mascarpone - lehký krém z mascarpone a čerstvé smetany (možné příchutě jahoda, malina, banán, citrón, hruška)

(hodí se: ke všem variantám korpusů)

 

5. krém plný ovoce - směs lesního ovoce svařená s pudinkem a vyšlehaná s máslem (máslo v krému není téměř poznat)

(hodí se k: vanilkovému, čokoládovému korpusu)

 

Poznámka: máslové krémy nejsou hutné jako bývalo za našich babiček, jde o velice jemné verze, kdy máslo je z důvodu udržení stability dortu, většinou není v krému výrazně cítit.

 

Tags: dorty plzeň dorty kařez kařez dort