JAK BUDE VÁŠ DORT CHUTNAT?

Dort musí být nejen hezký na pohled, ale především musí být nezapomenutelným chuťovým zážitkem.

Korpusy i krémy vyrábíme z prvotřídních surovin. Vždy čerstvé přímo pro Váš dort.

Dorty jsou promazány pikantní marmeládou nebo zvlhčeny alkoholem. Boky dortu jsou obmazané čokoládovou ganache nebo swiss meringue krémem - dle dalšího zdobení dortu.

Doporučujeme dát do dortu ovoce. Lesní plody, jahody, maliny či mandarinky nebo broskve, ...

 

Složte si svůj dort:


KORPUSY studia Dorty Kařez

1. vanilkový - světlý piškotový korpus s příchutí i vůní vanilky (používáme výhradně kvalitní vanilkové lusky)

(vhodný krém: všechny varianty)

 

2. extra čokoládový - nejoblíbenější korpus - z kefírového mléka, kvalitního holandského kakaa a hořké čokolády, je "hutně" čokoládový, vláčný

(vhodný krém: odlehčený krém s příchutí - jahody, malin, banánů, ...; krém plný ovoce)

 

3. ořechový - vláčný piškotový korpus s mletými ořechy (obsahuje alergen: ořechy!)

(vhodný krém: pařížská šlehačka)

 

4. red velvet - v českém překladu "červený samet", velice vláčný, červený sametový korpus z podmáslí, kakaa a pravé vanilky

(vhodný krém: odlehčený či mascarpone; neutrální - jako pribináček či ovocná příchuť)

 

5. banánovo-mrkvový - vláčný korpus z banánů a mrkve, není příliš sladký, je možný ve variatě s oříšky či bez oříšků

(vhodný krém: odlehčený či mascarpone - příchuť neutrální - jako pribináček)

 


KRÉMY studia Dorty Kařez

 

1. pudinkovo-máslový vanilkový - jemný pudinkový krém vyšlehaný s máslem

(hodí se k:  vanilkovému či čokoládovému korpusu)

 

2. pudinkový máslový čokoládový - jemný pudinkový krém vyšlehaný s máslem a hořkou čokoládou

(hodí se k: vanilkovému, čokoládovému korpusu)

 

3. pařížská šlehačka

(hodí se k: čokoládovému, ořechovému korpusu)

 

4. mascarpone - lehký krém z mascarpone a čerstvé smetany

(hodí se: ke všem variantám korpusů)

 

5. krém plný ovoce - směs lesního ovoce svařená s pudinkem a vyšlehaná s máslem (máslo v krému není téměř poznat)

(hodí se k: vanilkovému, čokoládovému korpusu)

 

Poznámka: máslové krémy nejsou hutné jako bývalo za našich babiček, jde o velice jemné verze, kdy máslo je z důvodu udržení stability dortu, většinou není v krému výrazně cítit.

 

Tags: dorty plzeň dorty kařez kařez dort